Després de la riuada de l’octubre de 2019 l’Espluga de Francolí va perdre la seva àrea d’autocaravanes situada al costat del riu. Per aquest motiu el grup municipal de Junts per l’Espluga reclama amb una moció que un any i mig després dels fets es faci una nova àrea de servei per autocaravanes al municipi.

Per fer-ho proposen buscar un nou espai similar al que es disposava abans de la riuada com per exemple els entorns del Casal i la zona esportiva, ja que actualment ja atreu l’atenció dels autocaravanistes. Per fer-ho seria necessària una inversió inicial per buidar els residus a una xarxa de sanejament, un contenidor d’aigües brutes i un altre d’aigua neta. També seria necessari fer un control de la durada màxima de les estances i assegurar serveis mínims com aigua i llum.

El grup municipal aposta així per recuperar aquest tipus de turisme que s’ha incrementat a conseqüència del confinament perimetral i la dificultat per viatjar fora del país. Un fet que, segons Junts, contribuiria a incrementar l’activitat tot l’any i afavorir la difusió del patrimoni històric, paisatgístic, cultural i local i potenciar el comerç i la restauració de la zona.

ÀUDIO: El regidor de Junts per l’Espluga, Moisès Ferrete, explica l’alça d’aquest model de turisme