Rocafort de Queralt s’ha convertit en un dels tres municipis guanyadors del projecte ‘Arrelament al territori’ de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) creat per acabar amb la problemàtica que viuen molts pobles de menys de 1.000 habitants.

Un total de 20 municipis s’han presentat a la convocatòria dels quals s’han escollit tres que han estat dotats amb un premi en efectiu per poder dur a terme els seus projectes. Els guanyadors, que s’han donat a conèixer avui mateix, han estat: Rocafort de Queralt amb el projecte ‘Repoblem Rocafort de Queralt’ i una dotació de 30.000 euros, ‘Oportunitats per les persones i impuls al territori’ del Consell Comarcal del Pallars Jussà amb 20.000 euros i el projecte ‘Creació d’una cooperativa d’habitatge deslocalitzada i d’una comunitat local de producció energètica fotovoltaica’ creada a Cellera de Ter, també amb 20.000 euros.

Rocafort de Queralt ha guanyat el premi ‘Projecte Arrelament’ de l’Associació Catalana de Municipis (Imatge: Cedida)

Rocafort de Queralt aconsegueix el primer premi

El projecte de Rocafort de Queralt ha estat el guanyador amb el primer premi per adaptar-se perfectament a la convocatòria presentada per l’ACM. La iniciativa consta de l’adaptació de l’antic consultori per incloure uns apartaments totalment equipats per joves en la parta alta i l’agrupament de les associacions municipals a la part baixa del mateix edifici.

ÀUDIO: L’alcalde de Rocafort de Queralt, Marc Roca, explica la intenció d’aquest projecte

En la mateixa línia i inclòs en el mateix projecte, l’Ajuntament de Rocafort de Queralt també preveu construir 6 habitatges en un terreny proper a l’antic consultori. Aquests habitatges no estan enfocats per a joves sinó que per famílies, alguns pisos serien de lloguer social i la resta amb cessió d’ús.

En general, el projecte pretén ser un focus dinamitzador i servir de reflex per animar a més famílies a traslladar-se a entorns rurals.