El president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols, i els consellers comarcals van fer aquest dissabte al matí una visita a les excavacions del Molí del Salt de Vimbodí i Poblet i també a les Coves de l’Espluga de Francolí.

En primera instància els consellers, president i també alcaldes i regidors i regidores de la comarca van fer una visita a les excavacions que està duent a terme l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social al al jaciment paleolític del Molí del Salt, a Vimbodí i Poblet. En concret, les autoritats van conèixer les activitats de recerca i socialització del patrimoni arqueològic prehistòric que es fan al municipi.

La segona part de la visita va ser a l’Espluga de Francolí, allí es van endinsar a les coves on l’arqueòleg, Josep Maria Vergès, autor de la descoberta dels gravats paleolítics a la Cova de la Font Major, va explicar la troballa del santuari paleolític amb centenars de gravats d’art rupestre figuratiu i abstracte de fa uns 15.000 anys dels gravats paleolítics.