La sardana Porta-la amb tu…, del compositor del Vallespir Olivier Marquès, ha sigut escollida com a 2a ‘SuperSardana de l’Any’ de la Història gràcies als vots per internet dels espectadors que s’havien registrat prèviament i han seguit en directe la transmissió per YouTube i la pàgina electrònica del concurs ‘La Sardana de l’Any’, així com el públic assistent que ha omplert el límit d’aforament permès del Teatre del Casal de l’Espluga de Francolí. Aquesta obra va guanyar el concurs de La Sardana de l’Any 2016, es va estrenar a Elna, i està dedicada a un sardanista del Nord de Catalunya, Alain Giro, que va morir aquell any.

36 anys després la Confederació Sardanista de Catalunya ha recuperat ‘La SuperSardana de l’Any’ per escollir la guanyadora entre les guanyadores del Premi Popular de les darreres 16 edicions de ‘La Sardana de l’Any’. Després de diverses Eliminatòries, 8 sardanes han arribat a aquesta Final tan esperada, que ha coronat l’obra de Porta-la amb tu…. Aquesta sardana segueix el títol aconseguit el 1986 la composició L’Aplec de tardor, una obra molt apreciada, de Conrad Saló, un autor de referència.

L’accèssit ha estat per a 50 anys junts, de Joan Segura, dedicada al 50è aniversari de l’Agrupació Cultural Folclòrica Olesa Sardanista, guanyadora de l’edició del 2007. A l’esdeveniment també s’ha anunciat que la Final de La Sardana de l’Any 2021 serà durant el mes de maig de 2022 a Sabadell i es recuperarà el format tradicional de ‘La Sardana de l’Any’, però amb la particularitat que hi competiran les poques sardanes estrenades el 2020, per causa de la pandèmia, i les estrenades el 2021.

A la segona part hi ha hagut l’actuació del Quartet Mèlt, grup vocal guanyador el 2015 del concurs de TV3 ‘Oh Happy Day’, junt amb la cobla Contemporània i el percussionista Jaume Yelo, sota la direcció de Jordi Molina. Han interpretat diversos arranjaments del propi Molina de fragments de Maricel, d’Albert Guinovart, Bon dia, de Lluís Gavaldà i diverses sardanes.

GALERIA D’IMATGES D’EVA BONET