Aquesta setmana s’han iniciat les obres de millora de la vialitat l’espai ocupat per Ca l’Hostaler Antic de Forès. El projecte consisteix en la construcció d’un conjunt d’escales que comuniquin el carrer Raval amb el carrer Major i el Mirador de la Conca.

El nou model preveu crear un espai que es converteixi en un indret de trobada i repòs dels veïns a mig camí d’aquestes escales. El disseny de l’espai facilitarà que en un futur proper es pugui utilitzar per a dur-hi a terme actes socials o culturals. 

El criteri general de tota la intervenció, és el de respectar els elements arquitectònics, patrimonials i històrics del solar, i posar-los en valor. Lluny de modificar l’entorn, donarà visibilitat als elements arquitectònics, patrimonials i històrics existents, de forma que les parts de nova construcció no siguin el més rellevant del resultat final, sinó que emfatitzant els elements existents.

Aquesta actuació, feta amb materials tradicionals i la pedra natural com a protagonista, la durà a terme l’empresa Serveis Integrals 360 Plus, SL amb un cost de 225.020,21 euros i es preveu que estigui finalitzada a finals del proper mes de setembre. 

Plànol de les escales que s’han dissenyat (Imatge Cedida)