Al nucli de les Masies de l’Espluga de Francolí els equipaments històrics destinats a cases de colònies durant l’estiu ja es preparen per recuperar una certa normalitat aquest any. Les xifres no es podran igualar en cap cas a les de 2019, ja que els aforaments s’han reduït a la meitat, però les previsions apunten a omplir entre el 95% i el 100% de les places disponible.

L’Alberg Jaume I, dedicat a aquest tipus de turisme, oferirà des de finals de juny i fins a acabar juliol tres modalitats de colònies: Les de la xarxa Xanascat, dedicades aquest any a la música i la dansa, unes especialitzades en inversió lingüística i colònies externes per altres companyies que contracten les instal·lacions. El mes d’agots es reserva per les vacances en família.

D’aquesta manera l’Alberg recupera gran part de l’activitat i ho fa amb xifres que freguen entre el 95% i el 100% de l’ocupació. Tot i això les seves capacitats s’han vist reduïdes a la meitat amb un màxim de 100 alumnes convivint alhora en el centre.

ÀUDIO: El director de l’Alberg Jaume I, Maurici Ribé, augura una molt bona ocupació pels mesos d’estiu

Entrada de la finca La Capella, d’English Summer (Imatge: Laia Molné)

A uns metres de distància es troba una altra dels recintes que, habitualment, és un dels punts més actius de les Masies: La finca la Capella d’English Summer. L’empresa d’aquestes colònies especialitzades en la inversió lingüística també treballa amb molt bones xifres sobre la taula, havent reduït prèviament el nombre màxim d’alumnes per centre. Tot i això, les previsions són tals que gran part de l’equip d’English Summer ja es troba fora de l’ERTO al qual s’havien vist sotmesos i de cara als mesos d’estiu s’espera recuperar la resta de treballadors.

ÀUDIO: El gerent d’English Summer, Felipe Fleix, destaca la situació dels seus treballadors

Façana de l’hotel i apartaments Villa Engracia (Imatge: Laia Molné)

L’època de pandèmia, un punt d’inflexió per algunes empreses

No tots els centres del nucli de les Masies dedicats, habitualment, a aquest públic, tornen a la normalitat. És el cas de Villa Engracia, aquest conjunt d’apartaments que durant l’estiu llogava les seves instal·lacions per convertir-se en casa de colònies deixarà de fer-ho de forma indefinida.

La situació d’aquests últims dos anys, en què no s’ha pogut treballar amb normalitat han dut a l’empresa ha deixat de banda aquest tipus de turisme per dedicar-se al vessant més familiar. A més, actualment Villa Engracia es troba en un procés de canvi d’empresa que ha comportat aquest nou enfocament de públic potencial.

ÀUDIO: El director de Villa Engracia, Tino Moya, Específica els motius del canvi de model de l’empresa