La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí ha estat reconeguda com la més activa de les participants en el projecte ‘Viu un llibre’. Aquesta és una iniciativa promoguda durant els últims mesos pel Departament de Cultura, que proposava als joves d’entre 10 i 16 anys llegir i compartir la creació d’un llibre mitjançant una plataforma digital que innova en el procés de millora de la comprensió lectora i de la capacitat creativa.

La Biblioteca Pública va traslladar i impulsar el projecte al municipi integrant-lo als clubs de lectura i als alumnes de tercer i quart d’ESO de l’Institut Joan Amigó i Callau, realitzant diverses sessions conjuntes per ensenyar als alumnes el funcionament de la plataforma ‘Fiction Express’ amb la que es crea, de forma compartida, el llibre amb la participació d’autors reconeguts en el panorama literari juvenil.

Els premis aconseguits pel centre espluguí són: la primera posició de participació en llengua catalana, la segona posició en llengua castellana i la segona posició en llengua anglesa. Per altra banda, dins del Club de lectura juvenil ‘Imagiteca’ la Lua Altarriba Palau ha guanyat un premi a nivell de Catalunya per ser la persona més participativa al fòrum d’autor/a aquest trimestre.