La Coordinadora de Pastorets de Catalunya ha renovat la seva junta directiva després de l’assemblea general ordinària telemàtica celebrada el passat 29 d’abril de 2021. Per primera vegada, els Pastorets de l’Espluga de Francolí, del grup Tratea Teatre del Casal, hi tindran un representant: Àngel Tierz, que és coordinador des de fa un any i mig dels Pastorets de l’Espluga, on durant dues dècades ha representat el paper de Getsè.

Tierz serà tresorer de la nova gestora liderada per Josep Peramiquel, que ha estat nomenat nou coordinador general en substitució de Lleonard del Río, coordinador general els últims set anys. A l’assemblea van participar-hi 26 associacions o grups de Pastorets de tot el país.

La nova junta té representants de Súria, Cardona, Balsareny, Sabadell, Igualada, Mataró, l’Ametlla de Merola, Navarcles, Berga, Vilanova i la Geltrú, Girona, Manresa i des d’ara també l’Espluga de Francolí, sent l’únic municipi del Camp de Tarragona que assumeix aquesta responsabilitat.

Cal recordar que l’Espluga també té representant a la junta de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, de la qual l’espluguina Núria Giné n’és també la tresorera, situant així el municipi en la màxima responsabilitat a nivell de país pel que fa a les dues grans tradicions nadalenques espluguines.

A l’espera de celebrar el IV Congrés de Pastorets de Catalunya

El 2019 l’Espluga de Francolí va ser seleccionada per acollir la celebració del IV Congrés de Pastorets de Catalunya que s’havia de celebrar a l’Espluga el 12, 13 i 14 de març de 2020, i que de moment es manté ajornada sine die a causa de la pandèmia. El passat Nadal també es va haver de suspendre la representació biennal dels Pastorets de l’Espluga a causa de la situació sanitària.