El govern del Consell Comarcal cessa a Santi Porta com a conseller de Promoció Econòmica, per tant, Santi Porta ja no és, des d’aquesta setmana, conseller comarcal de Promoció Econòmica de la Conca de Barberà, càrrec que passa a les mans de l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal.

Porta, que es va presentar a les eleccions amb ERC, va entrar fa uns dies una petició al Consell per deixar el partit i passar a ser conseller no adscrit, però mantenint les funcions de conseller. Santi Porta, més proper a Junts, és també regidor de l’Ajuntament de Montblanc, on ha quedat fora del grup municipal d’ERC.

Esquerra, però, que és a qui pertany la conselleria, no ho va acceptar i el govern del consell, format per la Federació d’Independents de Catalunya (FIC), Esquerra i també Junts i el PSC, el va cessar com a conseller. Josep Maria Vidal, conseller del ple i alcalde de l’Espluga serà ara el nou conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal.

ÀUDIO: El fins al moment conseller comarcal de Promoció Econòmica, Santi Porta, explica la seva situació

El Consell Comarcal aposta per mantenir la unitat

Per altra banda, el president del Consell Comarcal, Magí Trullols, assegura que aquesta situació no posarà en perill el govern d’unitat que hi ha actualment.

ÀUDIO: El president del Consell Comarcal, Magí Trullols, explica la situació

Finalment, Oriol Pallissó, cap comarcal d’ERC, valora ”negativament la pèrdua d’un conseller d’ERC al consell comarcal” però afegeix ”que quan el conseller va presentar el document en el qual deixava el grup d’ERC, no podria pretendre mantenir una conselleria, la de Promoció Econòmica, que pertanyia al grup d’esquerra”.

ÀUDIO: El cap comarcal d’ERC a la Conca, Oriol Pallissó, destaca que significa el cessament de Sant Porta com a membre d’ERC

El Consell Comarcal de la Conca té 19 consellers comarcals: 9 són d’ERC, 7 són de Junts per Catalunya, 2 de la FIC i un del PSC. Ara, Esquerra es quedaria amb 8 consellers i Santi Porta passaria a ser no adscrit, quedant fora del govern.