La necessitat de millorar el flux de la circulació i obtenir un espai més sostenible ha dut a l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha iniciat la redacció d’un Pla de Mobilitat Urbana per detectar i solucionar els punts conflictius del municipi, millorar el trànsit, l’aparcament i replantejar les zones blanques i blaves de les vies principals.

Amb un pressupost d’uns 17.000 euros, l’empresa DOYMO és l’encarregada d’estudiar i planificar les millores que necessitarà el municipi, on les majors problemàtiques es troben en els seus carrers, molts d’ells estrets i de doble circulació, el que dificulta el flux de vehicles.

Durant els últims dies s’han recollit dades de circulació de les vies principals del nucli urbà i s’ha detectat els punts amb més accidentalitat, les estadístiques d’incompliment del reglament de circulació, les característiques dels vehicles del municipi i l’estat dels passos de vianants, entre d’altres.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, destaca l’estudi previ del pla de mobilitat

El pla de mobilitat té l’objectiu de millorar la circulació a les vies principals del municipi (Imatge: Laia Molné)

Un altre dels punts principals d’aquest pla és aconseguir una mobilitat segura i sostenible pels alumnes de les escoles. Per fer-ho s’han iniciat unes jornades participatives entre els centres i les famílies per detectar els principals punts febles i aconseguir rutes més segures que permetin als nens i joves desplaçar-se amb mitjans com la bicicleta o el patinet.

ÀUDIO: La regidora d’Educació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, Anna Garcia, explica les rutes sostenibles que es plantegen

Properament es preveu crear una enquesta per valorar la mobilitat actual del municipi, plantejar propostes i estudiar si es prioritzarà la circulació de vehicles, de vianants o una combinació entre totes dues. Més endavant es començarà a treballar amb el teixit comercial i veïnal per repensar l’oferta d’aparcaments i la zona blava.