La Conca viurà, del 24 al 31 de maig, la tercera edició de la Setmana de la Salut de les Dones, una iniciativa promoguda pel Servei d’Atenció i Informació a les Dones del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i les àrees bàsiques de salut de Montblanc i Santa Coloma de Queralt.

ÀUDIO: La consellera comarcal d’Igualtat de la Conca, Aida Morgades, explica les activitats principals

L’objectiu d’aquest cicle d’activitats, que enguany serà encara amb format telemàtic, és fer difusió de l’estat de la salut de les dones i parlar de temàtiques com la salut emocional, física o sexual. Es farà través de diverses xerrades, del 24 al 27 de maig. Hi haurà xerrades sobre el plaer femení, sobre les emocions davant les dificultats o sobre la relaxació del cos. També una xerrada sobre remeis naturals per la menstruació i la menopausa o la gestió de les emocions en època de pandèmia.

ÀUDIO: La treballadora social de l’ABS Montblanc, Dèbora Fernández, destaca alguns dels tallers

Una recollida solidària de productes d’higiene femenina

A banda de les xerrades, enguany s’ha organitzat, per primera vegada, una recollida solidària de productes nous d’higiene femenina. L’objectiu és recollir compreses, copes menstruals, tampons o gels d’higiene íntima, entre d’altres, per poder repartir entre les dones amb més necessitats. Hi haurà punts de recollida a Montblanc (a l’Ajuntament, a l’Església de Santa Maria i al Consell Comarcal), a l’Espluga, Santa Coloma i Vimbodí, i serà Càritas de la Conca qui ho reparteixi entre les seves usuàries.

ÀUDIO: La coordinadora del SIAD Conca de Barberà, Laura Anglès, explica la iniciativa

Amb motiu d’aquesta setmana dedicada a la salut de les dones, també es posarà en marxa la campanya #jofaigsalut, on s’anima a compartir fotos a Instagram fent salut emocional, física o mental. I també s’ha editat un cartell sobre diversos ítems relacionats amb la salut de les dones.

ÀUDIO: La treballadora de l’ABS Santa Coloma, Laura Clarassó, destaca l’impacte de la campanya