El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla se suma un any més al Dia Internacional dels Museus (DIM) que se celebrarà del 14 al 18 de maig. El dissabte 15 serà el dia amb més gruix d’activitats. En destaca un debat sobre els conceptes ‘museu’ i ‘centre cultural’ al matí i la  projecció del film ‘O que arde’ a la tarda. Aquestes dues activitats es podran seguir presencialment o a través del canal de Youtube del propi Museu.

En total, la progrmació planteja una quinzena d’activitats gratuïtes. A més, hi haurà portes obertes de dos quarts d’11 del matí a dos quarts de 10 de la nit de dissabte, tant a l’exposició permanent com a la temporal ‘Jugar amb  foc’, que finalitza la seva etapa al Museu el pròxim 24 de juny. 

ÀUDIO: La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, explica les activitats

Portes obertes al Museu per celebrar la jornada

Els actes començaran dissabte a les 11 del matí amb una taula rodona en la qual es parlarà sobre la definició de museus amb la participació del gestor cultural i expert en museus, Guillermo Fernández, la delegada del Consell Internacional de Museus a Catalunya, Teresa Reyes, el president de l’Associació de Museòlegs de Catalunya, Joan Vicens, i la directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó.

Les activitats també ocuparan la plaça d’en Canós amb dos passis dissabte de l’espectacle “El carro de contes” una proposta d’arts escèniques de carrer de petit format pensada per al públic familiar.

A la tarda del mateix dissabte, a dos quarts de 5 de la tarda, es visualitzarà la pel·lícula ‘O que arde’ d’Oliver Laxe, a les 6 de la tarda està programat el debat sobre el film amb el propi director sobre l’abandonament de les zones rurals i la consegüent proliferació dels incendis forestals. També hi participaran  la gestora cultural i coordinadora del TRESC, Ana Requejo, i el ramader Pere Artigas. Diumenge la jornada es clourà amb una xerrada d’Oliver Laxe a les 11 del matí.

Durant el dissabte s’han programat més actes com diverses visites guiades a l’exposició ‘Jugar amb foc’, el taller IncendiArt a les 12 del migdia, l’acció artística ‘Rawscenography’ de la dissenyadora Maria Monseny en diversos espais del Museu i la presentació de la pàgina web de ‘Leftovers’ amb les artistes Núria Vila, Silvia Yruela i Mireia Domènech a les 8 del vespre.