Vacunació a Catalunya (Imatge: Departament de Salut)

En total, a la Conca de Barberà ja hi ha 5.915 persones amb una dosi de la vacuna, un 35% dels majors de 16 anys. De segones dosis se n’han administrat 2.999 i 3.078 persones ja tenen la pauta completa, un 18,2% dels més grans de setze anys.

El 91,6% dels conquencs i conquenques majors de 80 anys ja han rebut les dues dosis de la vacuna contra el coronavirus. Segons dades del Departament de Salut, 9 de cada 10 persones de vuitanta anys o més han completat la pauta de vacunació a la Conca de Barberà. És la franja d’edat amb més segones dosis administrades a molta diferència de les altres. A més, gairebé totes les persones de més de 80 anys han rebut com a mínim una dosi: un 94,2%. La vacunació d’aquesta franja d’edat va començar a finals de febrer, juntament amb grans dependents i els seus cuidadors a qui es va prioritzar d’entrada.

A mitjans d’abril es va començar a vacunar a les persones d’entre 70 i 79 anys. En menys d’un mes, un 78,9% d’habitants de la comarca d’aquesta franja d’edat ja ha rebut la primera dosi. Un percentatge que creix fins al 92,5% si ens fixem només en la franja de 75 a 79, ja que la campanya de vacunació es fa en ordre descendent de més grans a més joves i prioritzant les persones de més risc. Aquests últims dies també s’ha accelerat l’administració de segones dosis en la franja de 75 a 79 anys, que se situa al 41,9%.

L’altra franja d’edat que Salut està vacunant és la de 60 a 69 anys. Concretament, les persones d’entre 60 i 64 anys s’estan vacunant des de finals de març. En aquest temps, s’han administrat primeres dosis de la vacuna a un 69,45% dels conquencs d’aquesta edat i un 5,6% ja té la pauta completa.

Evolució de la vacunació a la Conca de Barberà