La Diputació de Tarragona injectarà 7,6 milions d’euros en combatre el despoblament rural i modernitzar carreteres amb ferms sostenibles i més segures. En total són 14 projectes d’especialització i competitivitat territorial que posen el focus en innovar en la xarxa viària i la vida de la gent del Camp de Tarragona.

A la Conca de Barberà s’adaptaran espais dels vivers d’empreses de Concactiva i s’impulsarà l’ús d’energia renovable. En concret, la Diputació de Tarragona injectarà 256.910 euros a l’Organisme autònom de desenvolupament de la Conca de Barberà (Concactiva) perquè adeqüi espais i també creï aules taller per a desenvolupar tasques dels vivers especialitzats agroalimentaris, amb una clara orientació a la formació, l’assaig, la innovació i el desenvolupament de nous productes de producció local. Al mateix temps, s’impulsarà l’ús d’energies renovables als mateixos vivers de Concactiva.

En l’altra direcció, es destinaran 4 milions d’euros en innovació per millorar les carreteres de la demarcació. Revertiran, entre d’altres, en mecanismes per reduir les emissions de CO₂ en l’asfaltatge, el disseny de nous materials o bé la instal·lació de sensors per detectar perills.

Aquests projectes estan cofinançats al 50% per fons europeus i, per això, des de la Diputació s’assenyala la importància d’optar a aquests recursos. A finals del 2022 totes aquestes accions experimentals i de proves pilot s’haurien d’haver executat. En l’acte de presentació dels projectes, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, va destacar que “a la Diputació de Tarragona, un cop més mobilitzem fons europeus en benefici de les nostres comarques. També una vegada més exercim el nostre paper de motor del territori, i ho fem en un moment més necessari que mai, enmig de la crisi que ens ha dut la Covid-19”.