Paisatge de Montblanc (Imatge: Pep Morató)

Diverses entitats, empreses i particulars del Camp de Tarragona han format una nova plataforma per mostrar el seu posicionament en contra de la massificació de projectes d’energies renovables previstos al territori i a favor d’una transició energètica respectuosa amb l’entorn, la biodiversitat i les persones.

La planificació territorial és una eina bàsica per al futur, però si aquesta es du a terme precipitadament, irracionalment i sense comptar amb la població, perd el sentit”, han expressat en un comunicat. Els objectius principals de la seva creació són “informar la població sobre la implementació, situació i impactes ambientals, socials i econòmics dels projectes energètics; mobilitzar la ciutadania per fer front a l’especulació del terreny, i incentivar i donar suport a un model de transició energètica respectuós amb el medi natural i les persones, que fomenti la participació ciutadana i que tingui en compte una sobirania energètica local”.

Actualment, la Plataforma és composta pels casals populars La Barraca (el Pla de Santa Maria), La Turba (Valls), La Bretxa (Alcover), La Raconera (la Selva del Camp), La Calderera (Riudoms), l’ateneu popular l’Empelt (Montblanc), la DO Tarragona, Els Amics dels Pagesos del Pla de Santa Maria, l’associació Terres del Gaià i el Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà, així com particulars i empreses de la zona.

La primera activitat de la Plataforma es durà aquest diumenge amb una concentració arreu del territori per reclamar un model energètic sostenible, aquesta convocatòria es realitzarà amb altres moviments. La següent activitat ja serà el diumenge 23 de maig al matí amb una passejada per la Plana de Secà de l’Alt Camp. L’activitat es realitzarà amb col·laboració de Xarxa Sud, amb el que es coneix com a “Passejada per les agressions al territori”.