Durant la darrera setmana les dades epidemiològiques a la Conca de Barberà han millorat, tant el risc de rebrot com la velocitat de contagi (Rt) cauen, malgrat que es mantenen a nivells alts. Pel que fa al primer índex, aquest dissabte és de 127 punts molt a prop dels 100 punts per declarar la pandèmia controlada, 212 menys que al recompte de la setmana anterior. La Rt se situa per sota de l’1 (0,51) després d’ascendir fins als 1,71 punts ara fa dues setmanes. La xifra de casos totals confirmats durant la darrera setmana a la comarca només és d’11 contagis.

En contraposició a aquesta millora, però, s’hi troba l’augment de les defuncions. Des de l’inici de la pandèmia, segons Salut, 32 persones han mort a la Conca de Barberà per Covid-19. D’aquestes, dues morts s’han produït les darreres dues setmanes. Una altra taxa que cau és la positivitat en proves PCR i testos d’antígens. L’última setmana, la mitjana de positius se situa el 4,12%. Actualment els hospitals atenen 6 pacients per Covid-19 de la Conca de Barberà, dos menys que a l’últim recompte de la setmana passada.