El Teatre del Casal de l’Espluga de Francolí obrirà les portes diumenge a partir de les 7 de la tarda per oferir un assaig obert del grup tarragoní Segonamà per mostrar el seu nou projecte que consta d’un nou disc anomenat ‘ERIAL’ i una estètica i concepte diferent dels anteriors, amb cançons únicament en català.

Segons el cantant del grup, Óscar Ruiz, han triat l’Espluga com a escenari per posar a prova al seu directe per la referència que tenien de l’experiència d’altres grups. L’equip serà al municipi preparant el show i fent assajos a porta tancada tota la jornada.

Després de gairebé una dècada de vida, el grup ha decidit dur a terme un canvi d’etapa. Aquest replantejament neix de la necessitat de mostrar els seus gustos musicals actuals i intentar portar a Catalunya les influències internacionals que els han fet vibrar i els han inspirat a crear nova música.

Les persones interessades a escoltar el nou disc de Segonamà en un assaig obert a la població, que servirà per acabar de polir el directe de l’últim disc, hauran de reservar les entrades, que són gratuïtes, a través d’Entrapolis o comprant-les a taquilla abans de l’espectacle. Aquesta és una iniciativa de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí conjuntament amb l’Associació Juvenil Auvënguen Jóvens de l’Espluga.

Segonamà va néixer l’any 2011 a Riudoms, però no va ser fins al 2016 que van estrenar el seu primer disc ‘Endinsa’t’. Durant la seva carrera han comptat amb col·laboracions d’artistes com La Pegatina, Itaca Band, Doctor Prats o Txarango i han reivindicat el reggae americà i britànics amb cançons en anglès, català i castellà. El passat mes de març, Segonamà va actuar de teloners al Premi Disc Català de l’Any de Ràdio 4, després de quedar en segona posició.