A les 12 del migdia d’aquest divendres, la plaça Montserrat Canals s’ha omplert d’alumnes de primer de l’Institut Joan Amigó i Callau que han reclamat amb pancartes i crits reivindicatius una major conscienciació davant del canvi climàtic i les seves afectacions. Una activitat que forma part de ‘Friday for future’, un moviment internacional que realitzen instituts de tot el món per conscienciar sobre la situació actual.

ÀUDIO: La professora de primer de l’INS Joan Amigó i Callau, Rita Prats, explica la iniciativa

Aquesta és l’última d’un seguit d’accions que els alumnes han realitzat durant aquesta setmana i que han format part del seu treball de síntesis. S’han treballat totes les assignatures amb el canvi climàtic i la sostenibilitat com a punts destacats. D’aquesta manera els alumnes es van desplaçar fins al bosc de Poblet per estudiar diverses espècies invertebrades de la zona i el seu desenvolupament.

Els alumnes de primer de l’Institut Joan Amigó s’han manifestat contra el canvi climàtic (Imatge: Laia Molné)

També s’han fet entrevistes a agents d’altres parcs naturals de tot l’estat espanyol, emmarcat en l’assignatura de llengua castellana, per comparar la biodiversitat d’aquestes zones amb la pròpia de la Conca de Barberà. Amb totes aquestes accions els alumnes han dut a terme, en petits grups, el seu treball de síntesis, amb la sostenibilitat, el medi ambient i el canvi climàtic com a punts principals.

La iniciativa va néixer derivada de la riuada que l’octubre de 2019 va viure el municipi, però no serà l’única que organitza l’Institut. El centre també s’ha sumat a ‘Let’s Clean Up Europe’, una acció per netejar diferents recorreguts del territori, majoritàriament al voltant dels centres educatius i als trams de rius propers als centres.