Les xifres de l’atur milloren a la Conca de Barberà per segon mes consecutiu. L’abril es tanca amb 56 aturats menys que el mes anterior i un total de 982 sense feina a la comarca. Unes xifres que el mes passat ja eren a la baixa, ja que 1.038 persones es trobaven a l’atur després d’un descens de 24 afiliats.

Si es comparen les xifres amb les obtingudes l’abril del 2020, un mes després de l’inici de la pandèmia, els resultats són encara més esperançadors, ja que ara fa un any eren 1.052 els aturats a causa de la crisi provocada per la Covid-19. La taxa d’atur registrada és del 9,99% en el global de la comarca, amb xifres molt dispars entre cada municipi, a causa del percentatge de població de cada lloc.

Per municipis, els que han patit un major descens són Montblanc, amb 28 aturats menys i l’Espluga de Francolí, amb 20 menys. També ha baixat el nombre d’aturats a Santa Coloma de Queralt (-5), Rocafort de Queralt (-4), Solivella (-3), Barberà de la Conca (-2), Pira (-2), Savallà del Comtat (-1), Vallclara (-1) i Vilanova de Prades (-1). L’atur ha augmentat a Sarral (+4), Blancafort (+3), Pontils (+2), Conesa (+1) i Les Piles (+1). En la resta de municipis no ha variat el nombre d’aturats.

A Catalunya, l’atur baixa per segon mes consecutiu

Les xifres a Catalunya també són positives. Durant el mes d’abril de 2021 497.185 persones es trobaven a l’atur, això es tradueix en 8.715 aturats menys en comparació al març.  L’atur durant el mes d’abril es va reduir a tots els sectors econòmics del país. Del total de desocupats menys durant l’abril a Catalunya, 7.387 corresponen al sector serveis el que suposa un 84,76% del total.