Una vintena de restauradors de la Conca de Barberà oferiran durant aquesta primavera menús on el bacallà serà el protagonista. Aquesta és la premissa per les primeres jornades ‘Sabors de la Conca’ amb les quals s’espera pujar les previsions de vendes de l’hostaleria a la zona després d’un any de pandèmia.

ÀUDIO: El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà i Muntanyes de Prades, Josep Ramon Guiu, destaca l’objectiu d’aquestes primeres jornades

Amb aquest peix com a producte estrella, del 13 de maig al 20 de juny, una vintena de restauradors de la comarca serviran els seus propis menús, tapes i plats amb aquest producte que seran maridats amb els vins de la DO Conca de Barberà. Cada establiment oferirà el seu menú a un preu diferent però amb tot inclòs.

Les jornades ‘Sabors de la Conca’ es duran a terme del 13 de maig al 20 de juny d’aquest 2021 (Imatge: Laia Molné)

El bacallà s’ha convertit en el producte estrella trit pel seu lligam històric amb la comarca, ja que a l’època medieval consta que ja es degustava el bacallà amb mel típic dels monjos de Poblet. L’altre motiu per aquesta tria és que el bacallà és un peix de fàcil conserva i que era molt recurrent a les llars de les comarques d’interior.

ÀUDIO: Josep Ramon Guiu desvela perquè s’ha triat el bacallà com a producte estrella de les jornades ‘Sabors de la Conca’

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà i Muntanyes de Prades ja prepara les jornades gastronòmiques de tardor amb la tòfona, safrà, les castanyes i els bolets com a productes destacats.