El municipi ha rebut una nova subvenció de 100.000 euros que permetrà arribar al 50% de llums LED a tota l’Espluga. Actualment la xifra de punts de llums que han realitzat el canvi és de 198, el que representa un 19% dels 1.053 que hi ha repartits per tot el municipi. Amb aquesta nova acció es cobriran 359 punts de llums més situats a les zones del Casal, la carretera de Poblet i Montblanc i una part de l’Espluga Park.

Amb el canvi d’aquests enllumenats el municipi aconseguirà un estalvi de 54.612 quilowatts anuals el que es tradueix en uns 7.645 euros l’any, passant d’una potència instal·lada de 30.190 Watts a 16.870 Watts.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals de l’Espluga de Francolí, Xavier Rosell, explica l’estalvi que significarà aquest canvi

L’ajuntament preveu enllestir l’actuació al setembre d’aquest 2021, però no fixe dates per fer el traspàs total del municipi a LED, a l’espera de noves subvencions per ampliar el pla d’actuació.

ÀUDIO: Xavier Rosell aclareix que no hi ha una data fixada per passar tot l’il·luminat a LED