Imatge de @Micropobles

L’Associació de Micropobles de Catalunya i la Xarxa per la Sobirania Energètica van organitzar ahir una concentració davant la plaça Sant Jaume de Barcelona, a la qual hi van acudir una quarantena d’entitats i plataformes de tot Catalunya per manifestar-se contra l’actual model de transició energètica que està provocant una allau de projectes d’energies renovables a territoris com la Conca de Barberà.

Unes 200 persones es van mostrar contràries al control de l’energia per uns pocs oligopolis, que no es posi la transició energètica al servei de la ciutadania, que es prioritzi el model de grans instal·lacions d’energies renovables arreu del territori sense donar veu als agents locals afectats, que no es protegeix el patrimoni natural, cultural i paisatgístic del territori català i que no s’impulsi els elements bàsics per una transició energètica veritablement sostenible.

Amb aquestes premisses, es va voler posar en valor la necessitat d’un camí cap a l’energia renovable sostenible, al servei de la ciutadania i pensada per preservar la natura, el paisatge i els camps agraris de tota Catalunya.

ÀUDIO: El vicepresident territorial de l’Associació de Micropobles, Oriol Serrà, explica els principis pels quals es manifesten