La multinacional elèctrica Enel Green Power España ha projectat una nova central eòlica amb nou aerogeneradors de dimensions gegantines a cavall dels termes municipals de Senan a la Conca de Barberà i els Omells de na Gaia a l’Urgell. L’avantprojecte del parc eòlic ‘Coll de Traginers’, batejat amb el nom del coll on es vol emplaçar, ha estat ja presentat a la Generalitat.

L’empresa preveu instal·lar en aquest espai 9 de molins de més de 5 MW cadascun amb una potència total de 50 MW. La central se situa envoltant el municipi de l’Urgell però a tocar amb el terme de Senan. L’Ajuntament de Senan conjuntament amb altres municipis afectats, presentaran al·legacions pertinents a la Ponència d’Energies Renovables manifestant la seva disconformitat.

Explicar que fa poc la Ponència va desestimar el parc eòlic Cobertran, projectat també per l’empresa Enel Green Power España. En aquella ocasió, afectava els municipis de Vallbona de les Monges i dels Omells de na Gaia però també estava a tocar de la comarca. Aquell projecte preveia la instal·lació d’una desena aerogeneradors d’uns 200 metres d’altura.

Aerogeneradors projectats a l’entorn de Senan (Imatge: Aj. de Senan)