Aquesta setmana el risc de transmissió, s’ha reduït de l’1,78 al 0,75 i l’indicador del risc de rebrot també ha baixat passant 676 punts de la setmana passada a 329, tot i això el risc és molt alt i encara està per sobre de la mitjana de Catalunya que és de 291. El nombre de positius diagnosticats als darrers 7 dies han estat 36, 14 menys que la setmana anterior i des del març de l’any passat ja hi ha hagut 1.364 casos confirmats. Pel que fa al nombre de pacients de la comarca ingressats s’ha mantingut amb 8 persones als hospitals. Segons les dades publicades per Salut, aquesta setmana s’ha de lamentar una defunció i amb aquesta ja són 31 les persones de la comarca que han mort amb el virus.

El ritme de vacunació continua a l’ABS de Montblanc i a l’ABS de Santa Coloma de Queralt amb sessions intensives. En data d’aquest divendres hi ha vacunades amb una dosi 5.354 persones i 2.528 habitants ja tenen dues dosis. Pel que fa a la dada més important és que 2.576 persones ja són immunes perquè tenen la pauta completa.

Per municipis, l’Espluga de Francolí (476 punts), Montblanc (439) i Pira (641) presenten un risc de rebrot similar. Santa Coloma i Sarral també registren un risc alt de rebrot però només a 250 i 118 punts, respectivament. Tot i aquest risc de rebrot, el municipi que ha tingut més casos amb nombres absoluts als darrers 14 dies ha estat Montblanc amb 42 positius. Lluny hi ha l’Espluga de Francolí amb 8 positius i Pira amb 3.