El Monestir de Poblet inicia un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà més d’una desena de persones per evitar la insolvència econòmica i com a alternativa a engegar un concurs de creditors. 

La Fundació Populus Alba, encarregada de la gestió de les activitats del conjunt monàstic, ja ha donat a conèixer als treballadors la intenció d’efectuar un acomiadament col·lectiu i es preveu que aviat se’ls aporti la documentació que justifica l’ERO. En qualsevol cas, els motius són clarament econòmics i organitzatius i, segons ha explicat l’advocat portaveu de la Fundació a Tac12, Carlos Zarco, és la solució que s’ha trobat per assegurar la viabilitat. 

Tot i que un gruix important de treballadors està afectat per un ERTO des de l’inici de la pandèmia, l’existència de números vermells és anterior a la crisi sanitària, ja que la Fundació ja fa més de cinc anys que arrossega pèrdues. En concret, l’hostatgeria, amb allotjament i restaurant, és el servei deficitari que ha comportat més problemes als gestors del monestir. 

En els pròxims dies començaran les negociacions entre la Fundació i els representants dels treballadors per intentar acordar les condicions de l’expedient.