Agrupament Catalanista de Montblanc desapareix del plenari de l’Ajuntament de Montblanc. ERC, que té registrada la marca ‘Agrupament Catalanista de Montblanc’, ha decidit marcar perfil propi al consistori i aposta per les sigles del partit als plens de l’Ajuntament, però només amb quatre dels set regidors de l’antic grup municipal.

Així, Esquerra aposta per un govern de coalició entre ells i els altres tres regidors del grup. Es mantenen com a regidors a l’equip de govern, però marcant perfil propi, Oriol Pallissó, Carme Pallàs, Judit Pere i Cesc Viñas formaran part del grup municipal d’ERC. Així, quedaran fora d’aquest grup municipal el mateix alcalde, Josep Andreu, actualment militant de Junts per Catalunya, Francesc Benet i Santi Porta.

ÀUDIO: El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Oriol Pallissó, parla dels motius que els han dut a marcar un perfil propi

ERC assegura que “no hem arribat a un acord ferm de governabilitat, i esperem poder tirar endavant projectes per l’habitatge i el comerç entre d’altres, no volem paralitzar l’Ajuntament i no volem anar a l’oposició, volem seguir treballant fins on ens deixin. Ara ho haurem de pactar tot“.

ÀUDIO: Oriol Paillisó aposta per un canvi de prioritats en el govern

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, dubta que sigui tan senzill fer-los fora de l’Agrupament Catalanista de Montblanc (Imatge: Ràdio Montblanc)

L’alcalde de Montblanc dubta “que sigui tan senzill fer-nos fora”

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, creu que no és tan senzill fer-lo fora a ell i els altres dos regidors d’Agrupament Catalanista de Montblanc. Assegura que va ser ell i el regidor Francesc Benet que el 2007 van crear la marca. Des de la secretaria de l’Ajuntament de Montblanc es farà la petició al SAM de la Diputació de Tarragona per aclarir en quina situació queden els set regidors que actualment formen Agrupament Catalanista.

L’alcalde assegura que “si es volen visibilitzar més i tenir un perfil propi, estan en el seu dret, però està per veure que ens puguin treure fora d’Agrupament tan senzillament“. Josep Andreu ha puntualitzat també que mai s’ha vetat res i que cada regidor pot arribar tan lluny com vulgui amb les seves iniciatives.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, valora la decisió d’Esquerra