Aquest dissabte, se celebrarà a Sarral un repte solidari per pujar al cim més emblemàtic del terme, el Cogulló, de 881 metres d’altitud. La idea és aconseguir que diversos participants pugin i baixin del cim, sigui una vegada o diverses durant el dia. La zona s’ha senyalitzat i condicionat per assegurar que sempre hi hagi algú fent el recorregut. Ricard Miquel i Eloi Pallarès són els impulsors del projecte juntament amb el col·lectiu Km Solidaris.

El punt de sortida és l’alberg de Sarral, des de les 7 del matí i fins a les 7 de la tarda. Les inscripcions es formalitzaran al mateix lloc i tindran un cost de 5 euros, que aniran directament a la causa solidària triada. En aquest cas es tracta de la Fundació Noèlia, una organització sense ànim de lucre d’abast internacional que treballa per aconseguir tractaments per la distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI. També companya i assessora les famílies i els afectats al llarg de tota la vida.

La distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI és una malaltia minoritària que afecta 80 persones a l’Estat espanyol i unes 500 arreu del món. S’ha triat aquesta causa per un cas detectat a Cabra del Camp i que dona nom a la fundació. S’espera que la iniciativa es pugui repetir anul·lament per donar visibilitat a la malaltia i les persones que la pateixen.