Salut ha posat en marxa un nou punt de vacunació a Valls, concretament a la sala Kursaal, el qual estarà dedicat a vacunar els veïns i veïnes de l’Alt Camp i la Conca de Barberà que siguin menors de 70 anys i no tinguin cap patologia prèvia. Amb l’activació d’aquest nou punt es preveu administrar fins a 3.000 dosis setmanals.

De moment, només s’està vacunant amb AstraZeneca, per tant, a persones de 60 a 69 anys. Ara bé, és un equipament preparat per posar qualsevol de les altres tres solucions de cara a les pròximes etapes de la campanya. Les dimensions de la Kursaal i la disponibilitat d’aparcament gratuït han sigut claus a l’hora de triar-la com a punt de vacunació.

La posada en marxa d’aquesta sala es tradueix en un punt d’alliberament pel Pius Hospital i els CAP de l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Des de l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc asseguren que aquest nou punt farà que ells únicament vacunin casos especials i puguin, per tant, començar a reprendre les activitats quotidianes d’abans de la pandèmia.

ÀUDIO: La directora de l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, remarca que és una forma d’alliberar pressió als CAPs

La nova sala de Valls significarà un alliberament a CAPs com el de Montblanc (Imatge: Laura Ruiz de Porras)

La situació pandèmica de la Conca de Barberà, estable

Després d’unes setmanes on el risc de rebrot de la comarca ha tornat a anar a l’alça, sembla que la situació s’estabilitza després que l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc doni per controlat el brot detectat a la llar d’infants Els Merlets de Montblanc.

A més, la vacunació continua a bon ritme amb una acceleració de segones dosis que comportaran la immunització total de 642 persones aquesta setmana. També es posaran primeres dosis però en menys quantitat, ja que es començarà a traslladar aquesta tasca a la nova sala Kursaal de Valls.