Imatge recurs del Sistema de Sanejament d’aigua de Solivella

A partir d’ara, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà serà l’encarregat d’assumir les competències de sanejament en alta de Barberà de la Conca i de Vilaverd amb l’objectiu d’impulsar la gestió de les aigües residuals de tota la comarca.

La decisió es va prendre per unanimitat en el ple d’aquest passat dilluns i és una mesura per evitar l’afectació al medi que provoca no disposar de sistemes de sanejament. Altres municipis com Pira, Vilanova de Prades i Rocafort de Queralt ja han iniciat projectes similars.

ÀUDIO: El president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols, explica la iniciativa

Al ple, també es van aprovar els convenis de redacció dels projectes constructius necessaris per al sanejament i la depuració d’aigües en aquests dos municipis per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), amb una inversió prevista, per a cadascun dels projectes de redacció, de 71.200 euros i que s’iniciarà durant el segon trimestre de 2021.

Durant la mateixa jornada es va informar que l’empresa Aigües de Barcelona havia guanyat la licitació dels serveis d’explotació, conservació, manteniment i millora dels sistemes de sanejament de tota la comarca. L’import per realitzar-ho serà de 32.261,15 euros.