Els propers 5 i 6 de juny Montblanc havia de celebrar la sisena edició de Birckània, el Festival de Construccions Lego®, però el passat 24 d’abril la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Montblanc va acordar suspendre aquesta edició com a mesura preventiva per la situació actual derivada de la pandèmia.

Durant els darrers mesos l’equip de l’Oficina de Turisme de Montblanc ha estat treballant en una nova edició del festival. Es va elaborar un pla de contingència i protocol d’organització adaptat a les mesures dictades pel PROCICAT i el Departament de Salut, a les recomanacions de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), i a les tendències en organització d’esdeveniments d’arreu d’Europa.  

Per això, fa unes setmanes es va fer la proposta de cancel·lació, ja que la situació epidemiològica no havia evolucionat prou favorablement. La decisió es va comunicar immediatament als dioramistes, expositors i botigues participants, així com a altres proveïdors de serveis del festival. D’aquesta manera aquest es converteix en la segona edició consecutiva que se suspèn del festival.

Malgrat la incertesa de com evolucionarà la pandèmia es continua treballant en la hipòtesi de celebrar tant Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica, al setembre, com Clickània, el Festival de Playmobil®, a l’octubre. En els dos casos també s’ha elaborat un pla de contingència i protocol d’organització i s’espera que l’evolució de la pandèmia sigui prou favorable com perquè a la tardor es pugui reprendre el cicle d’esdeveniments turístics de Montblanc.