El 25,9% de la població de la Conca de Barberà ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19, segons les últimes dades de vacunació del Departament de Salut. El 8,78% té també la segona dosi del vaccí. El 93,7% de les persones que viuen en residències ja han rebut la immunització completa. Segons les dades del darrer balanç, s’ha superat els 5.000 vaccins posats de la primera dosi amb 5.079 dosis (+754) i 1.722 segones dosis (+239).

Augmenta el risc de rebrot a la Conca i a Montblanc a causa d’un brot a la llar d’infants

El risc de rebrot s’ha disparat a la comarca en els últims dies, especialment a la capital de la Conca de Barberà. Si fa una setmana a la comarca el risc de rebrot era de 278 punts, ara el risc ha pujat fins a 617, és a dir, 339 punts més que fa set dies i una velocitat de propagació d’1,70, un punt més que el darrer balanç. Especialment, aquest augment ha estat provocat pel brot que hi va haver a la llar d’infants Merlets de Montblanc, en aquesta població el risc de rebrot se situa als 1.803 punts amb 47 casos els darrers 14 dies i una velocitat de reproducció de 3,28.

Segons la directora de l’ABS de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, en declaracions a l’EFMR ha explicat que dues setmanes després del període vacacional de Setmana Santa no s’ha detectat un gran nombre de casos tot i el període de lliure circulació per Catalunya. La directora també ha explicat que la capital de la comarca és la població amb les pitjors dades a causa del brot a la llar d’infants, un brot que s’ha pogut controlar amb diferents mesures. Tot i el risc de rebrot molt alt a Montblanc, la directora de l’ABS creu que tots els actes de la Setmana Medieval es duran a terme amb totes les mesures de seguretat i que per tant no hi haurà una traducció amb casos.

ÀUDIO: Laura Ruiz de Porras, directora de l’ABS de Montblanc, parla en quin punt es troba la comarca epidemiològicament