El primer concurs de mones de Pasqua de l’Espluga de Francolí es va cloure el passat 5 d’abril amb una seixantena de participants i més de 80 mones presentades. Des de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i el Punt d’Informació Juvenil es va impulsar aquest concurs per substituir la celebració convencional que aquest any no s’ha pogut dur a terme amb normalitat.

Els participants tenien temps fins al 5 d’abril per a presentar la seva mona amb l’única condició que no fos comprada i que s’enviés al PIJ Francolí amb el nom de l’autor o autora. El premi, una cistella de productes dolços. La guanyadora de l’edició d’enguany ha estat l’Aina Palau amb una mona on hi destaca una figura de xocolata casolana del MIC, un personatge del Súper 3.

El recull de totes les mones participants s’ha fet públic a través de les xarxes socials de l’Ajuntament i el PIJ Francolí i l’eBando municipal. Amb aquesta iniciativa s’ha volgut destacar la importància d’una tradició com la mona i animar al públic de totes les edats a fer els seus propis pastissos.

La guanyadora de la primera edició ha estat l’Aina Palau, amb una mona del MIC (Imatge: Cedida)