Des d’aquest dilluns 19 d’abril, quatre alumnes de 4t d’ESO del programa Implica’t treballen en les tasques de manteniment, conservació i recuperació de patrimoni,  d’espais i escenes del Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí. L’acció s’emmarca dins la iniciativa #Anemperfeina del programa Implica’t.

Amb aquesta iniciativa l’equip de muntatge i manteniment del Pessebre Vivent recupera l’activitat presencial ordinària –aturada per la pandèmia- amb diversos projectes pendents que coordinaran els voluntaris de l’entitat Joan Giné i Jaume Vendrell amb la participació puntual d’altres membres del Pessebre de l’Espluga, fomentant d’aquesta manera l’intercanvi generacional i social.

La primera fase d’aquesta iniciativa durarà fins a final de curs, cada dilluns al matí i s’espera que en cursos vinents s’hi puguin afegir més alumnes. El primer objectiu del projecte és recuperar un carro de pagès en mal estat i construir una porta de fusta. També es faran tasques de neteja i manteniment de les cases, locals i espais cedits al Pessebre Vivent, a més de l’habilitació d’una nova escena per les representacions.

Implica’t, un projecte per la motivació de l’alumnat

El Programa Implica’t, implementat el curs 2017-18, vol donar resposta a la resistència i desafecció en l’aprenentatge ordinari i a motivar-se per aprendre, per part d’alguns alumnes. L’Institut Joan Amigó ho aconsegueix a través d’una metodologia interdisciplinària i global i des del curs 2019-2020 amb la realització d’unes “activitats pràctiques” de diferents oficis anomenades #Anemperfeina, no retributives i amb un conveni conjunt amb l’Ajuntament de l’Espluga, el Departament d’Educació i les entitats col·laboradores que s’ofereixen a acollir l’alumnat amb el consentiment de les famílies respectives.