L’Espluga de Francolí obrirà durant tot el cap de setmana les portes dels locals comercials en desús amb propostes artístiques i mostres d’artesania. El municipi ha convertit els aparadors i locals comercials sense activitat, en galeries d’artistes i artesans.

Tot i que el Festival Espais Vius d’Art pels carrers de l’Espluga va començar aquest divendres a la tarda amb un concert a càrrec d’alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga, fins aquest dissabte al matí no hi ha hagut la inauguració oficial per part de representants de l’Ajuntament i del Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya del Departament d’Empresa i Coneixement.

L’alcalde del municipi, Josep M. Vidal, en la presentació del Festival ha destacat que pretenen que aquest projecte “serveixi perquè aquests espais es tornin a reactivar i tant de bo que quan tornem a fer aquests Espais Vius d’Art, aquests espais ja no estiguin disponibles perquè realment estiguin ocupats“. En la mateixa línia, el regidor de comerç i de cultura de l’Espluga, Enric Mercadé, ha fet la inauguració explicant que “és un projecte que tot just neix reobrint i tornant a donar vida a 6 locals comercials en desús del nostre municipi.

ÀUDIO: Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga, en la presentació del Festival

ÀUDIO: Enric Mercadé, regidor de comerç i cultura, inaugurant el projecte Espais Vius d’Art

Per tot plegat la directora general de Comerç del Departament d’Empresa i Coneixement ha volgut donar importància a què “veiem que els espluguins tots aquests conceptes d’idear, explorar, d’innovar, però sobretot de fer” s’han plasmat en aquest projecte.

ÀUDIO: Muntsa Vilalta, directora general de Comerç, en la inauguració aquest dissabte

Els actes tindran lloc durant tot el cap de setmana i el projecte també ha implicat a entitats locals i municipals i amb propostes d’arts escèniques i de carrer que complementen la proposta. Els artesans i artistes participants i que s’han implicat en el projecte són: Lluís Soler Llambrich i Núria Albà Alegret, ceramistes de Senan; M. Antònia Bota Baldrich i Rosa M. Llauró Domínguez, joiera artística i artesania en paper de l’Espluga de Francolí; Valentí Martí Canudas i Enric Martí Griñó, forjadors artístics i mestres artesans de l’Espluga de Francolí; Ramon Amgó Carulla, restaurador i mestre artesà de l’Espluga de Francolí; Pau Romero Vergara, artista contemporani de l’Espluga de Francol; Anna Sínia, cistellera de la Riba i Vimbodí i Poblet; Núria Rion i Sílvia Iturria del col·lectiu d’acció artística ‘La Baridana’ de la Conca de Barberà.

Espais Vius d’Art 2021 (Imatge: Gerard Bosch)