Fa unes setmanes l’escola Vedruna de l’Espluga de Francolí va organitzar unes jornades reduïdes amb els pares de l’AMPA per solucionar un problema estructural de recollida d’aigua al patí del centre. Una acció que en realitat és l’inici d’un projecte per canviar el patí i fer-lo més interactiu i transversal pels alumnes.

Per aconseguir aquest propòsit es vol ampliar l’hort, que actualment ocupa una petita part del terreny, i convertir-lo en un espai de lleure i conversa pels alumnes. Per fer-ho ha estat necessari retirar un dels dos camps de futbol. Una acció polèmica, però que ha comptat amb l’aprovació de gran part de l’AMPA, ja que la proposta és convertir aquell espai en un lloc on els alumnes puguin aprendre i jugar.

ÀUDIO: La directora de l’escola Vedruna, Teresa Roig, explica la intenció del projecte

L’hort ja comptava amb un petit espai establert fa dos anys (Imatge: Laia Molné)

Fins al moment, l’hort era un espai on treballaven els alumnes de sisè i on la resta de cursos únicament duien a terme activitats relacionades amb l’assignatura de medi natural. Ara, i com a part dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, l’hort es transformarà amb un nou espai on es realitzaran classes de llengua, matemàtiques, plàstica…

ÀUDIO: El coordinador de l’AMPA i professor de tercer, Eduard Vives, defineix el projecte com a transversal

De cara al futur també es preveu crear aliances amb diferents entitats comarcals per executar activitats relacionades amb l’hort i la sostenibilitat. Actualment ja es treballa amb entitats com el Museu de la Vida Rural i Càritas l’Espluga.