El procés de vacunació ha agafat un molt bon ritme durant la darrera setmana a la Conca de Barberà, ja que a la comarca s’ha superat el miler de dosis posades en una setmana. A més a més, el 23,1% de la població de la comarca ja està vacunada d’una dosi. Tot i això, el risc de rebrot encara és molt alt, ja que actualment se situa als 260 punts.

Segons les dades del Departament de Salut, el risc de rebrot aquest dissabte se situava a 262 punts, però durant els darrers 5 dies no hi ha hagut gairebé variació. Tot i això si ho comparem amb la setmana passada sí que hi ha hagut un canvi de 257 punts. El més significatiu també és que els casos positius han disminuït a la meitat perquè durant darrera setmana a la Conca de Barberà hi ha hagut 24 casos, en canvi la setmana anterior havien estat 57. Si bé és cert que durant les darreres setmanes s’estan fent menys proves PCR i Test Ràpids la taxa de proves amb resultat positiu encara és alta, ja que se situa al 8,73%. El que no ha baixat durant els darrers 7 dies han estat els pacients de la nostra comarca ingressats amb Covid-19, ja que continuen sent 7.

Pel que fa a la vacunació, aquesta setmana s’han superat els 4.000 vacunats d’una dosi a la Conca. En total hi ha 4.527 conquencs i conquenques que s’han administrat una dosi i 1.410 que s’han posat ja les dues vacunes. Pel que fa a la primera dosi representa un 23,1% de la població de la comarca i és de les comarques del Camp de Tarragona amb un ritme més ràpid, tanmateix de la segona dosi és del 7,19% dels habitants de la comarca.