Recorre la Conca de Barberà a peu o en bicicleta i recaptar diners per Càritas. Aquesta és la iniciativa de Travesses Solidàries i el Consell Comarcal, amb la qual es vol donar via verda a l’esport, tan afectat per la pandèmia, i alhora ajudar a les famílies necessitades fruit de la crisi actual, que arriben a la centena a tota la comarca.

La iniciativa se separa en dues rutes diferents que es realitzaran també en dates separades. Per una banda, el 29 i el 30 de maig s’organitzà una ruta amb bicicleta de muntanya que durarà dos dies i que recorrerà tota la comarca amb la intenció que cada participant porti el material necessari perquè sigui una ruta autosuficient. El total del recorregut serà de 190 km passant per municipis de tota la comarca, sortint de Montblanc, fins a la Vall del Corb, rodejant tots els pobles del voltant i de tornada a la capital de la comarca.

El dia 12 de juny serà quan es durà a terme l’altra ruta prevista, en aquest cas té una llargada de 100 quilòmetres i es farà a peu. El camí, que serà circular, començarà a Montblanc i pujarà per diversos camins rurals fins a Rocafort de Queralt com a punt àlgid, després s’iniciarà la tornada cap a la capital passant per Cabra del Camp i Prenafeta, entre d’altres. Ambdues rutes, considerades de quilòmetre zero, volen convertir-se en una forma de fer esport respectant el confinament comarcal i gaudint de la comarca.

ÀUDIO: El coordinador del recorregut en bicicleta, David Garcia, explica la intenció d’aquesta iniciativa

Càritas repartirà els diners recaptats entre els centres de la comarca

Per participar en les donacions es podrà fer a través del web ‘Mi Granito de Arena’ o amb la compra de productes esportius promocionals de la cursa. Tots els diners recaptats aniran a Càritas, que es repartirà pels diferents municipis de la comarca per utilitzar-los en alimentació de primera necessitat, productes frescs, d’higiene o inclús pagar els lloguers d’algunes famílies que es trobin en casos extrems.

ÀUDIO: El coordinador del recorregut a peu, Joan Roig, puntualitza com participar en les donacions

ÀUDIO: La representant de Càritas de la Conca, concreta quin serà l’ús dels diners recaptats