Els comerços de la Unió de Botigues i Empreses (UBE) de l’Espluga de Francolí, conjuntament amb l’Ajuntament, han volgut donar la benvinguda a la primavera vestint els seus locals amb paraigües de colors, ressaltant un dels objectes més típics d’aquesta època de l’any. Al carrer Torres Jordi, també es pot veure una desfilada de paraigües de tots colors que servirà alhora com a decoració pel projecte Espais Vius d’Art.

Cal recalcar que aquesta proposta és una iniciativa que es durà a terme aquest cap de setmana a l’Espluga de Francolí i amb la qual es vol donar vida als locals històrics del municipi i que actualment es troben en desús convertint-los en tallers d’artesania de tota mena. Durant el cap de setmana també es faran diverses activitats culturals al Teatre del Casal, al Museu de la Vida Rural i pels carrers de l’Espluga.

Els actes començaran el divendres 16 d’abril amb l’obertura dels sis locals comercials que es tornaran espais d’art efímer situats a la carretera de Montblanc, el Passeig Cañellas, el carrer Jaume I, el carrer Torres Jordi, la travessera de Poblet i el carrer Lluís Carulla. Com a primer acte cultural, a les 7 de la tarda a l’Església Vella de Sant Miquel hi haurà un concert a càrrec d’alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga de Francolí. Es pot consultar la resta d’activitats programades en format online.

Encara es treballa per acabar de guarnir amb paraigües el carrer Torres Jordi (Imatge: Laia Molné)