Els indicadors continuen mostrant un descens de la incidència de la malaltia, però no tan acusat com la darrera setmana. El risc de rebrot aquest dissabte se situa a 431 punts, 350 menys que la setmana anterior, i la velocitat de propagació del virus és de 0,71, 6 centèsimes menys que la darrera setmana. Tot i això, hi ha 6 persones hospitalitzades, dues més que la setmana passada.

En els últims 7 dies s’han reportat 46 contagis nous. Amb aquestes dades ja són 1.238 les persones que s’han contagiat a la comarca. En relació amb les víctimes mortals, 29 persones han mort amb la Covid-19. La mitjana d’edat dels casos confirmats durant la darrera setmana és de 39 anys. En contraposició aquestes dades bones durant l’última setmana, la mitjana de positius se situa per sobre del 14%: amb el 14,67% de les 362 que s’han sotmès a testos a la Conca en aquest període han resultat positives per Covid-19.

Per municipis, Vilaverd és el poble que presenta pitjors dades epidemiològiques, ja que actualment presenta un risc de rebrot de 966 punts i una velocitat de reproducció de la malaltia d’1,28 RT. Tots els altres municipis de la Conca de Barberà tenen la velocitat de reproducció per sota d’1. Tot i això, els municipis de Vimbodí i Poblet, l’Espluga de Francolí, Montblanc, Pira Solivella, Blancafort i Passanant i Belltall tenen un risc alt de rebrot.

Rècord de vacunacions en una setmana

Més de 800 persones de la Conca de Barberà han rebut la primera o la segona dosi del vaccí contra la COVID durant els darrers 7 dies, la xifra més elevada des de l’inici de la campanya de vacunació. Un increment que eleva fins al 18,56% el percentatge de ciutadania que ha rebut ja la primera de les dues dosis de la vacuna, un 4,69% més que la setmana anterior.