Dies complicats als telèfons del sector turístic i la restauració de la Conca de Barberà. Altre cop toca fer tràmits incòmodes per tothom, com donar opció a la gent de traslladar l’estada a un altre cap de setmana o tornar els diners als clients. El sector turístic i rural de la comarca torna a abaixar les orelles amb l’obligació de retornar al confinament comarcal des d’aquest divendres.

Molts dels hotels i restaurants de la Conca es veuen abocats a tancar de nou els seus negocis, perquè no poden subsistir amb una ocupació pràcticament nul·la. D’altres es veuen obligats a mantenir oberts per la demanda d’allotjament d’empreses entre setmana o de llarga estada. Però en cap cas l’ocupació compensa les despeses associades a mantenir l’allotjament obert amb una ocupació mínima.

Per al president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà, Josep Ramon Guiu, en declaracions a l’EFMR, tornar al confinament comarcal és “una afectació econòmicament molt greu perquè s’havien fet les comandes de menjar i això és una decisió presa un dia per altra”. Des de l’AEH Conca creuen que la Conca de Barberà és una de les comarques més afectades, ja que la mobilitat és molt baixa entre municipis.

ÀUDIO: Josep Ramon Guiu, president de l’AEH Conca de Barberà, parla sobre el nou tancament

El nou tancament per comarques romandrà vigent fins, com a mínim, el 19 d’abril i aspira a tallar en sec l’avenç d’una quarta onada.