La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí se suma un any més a la iniciativa Biblioteques amb DO, ho fa de forma conjunta amb les biblioteques de Sarral i Montblanc, on també s’oferiran diverses activitats relacionades amb el vi durant el mes d’abril.

Concretament, les biblioteques de la comarca treballaran amb diversos cicles temàtics al voltant del vi com la història, el folklore, el turisme i l’art, entre d’altres. També es posarà a disposició de la ciutadania tota classe de documents exposats a l’entrada de la biblioteca i faran activitats culturals com ara, xerrades d’art i comentaris de lectures per a tots els públics.

En el cas de l’Espluga de Francolí, l’activitat anirà adreçada al públic adult i s’anomenarà ‘Vinyes entre vitrines: el món del vi en les col·leccions d’art dels museus catalans’.  L’acte serà conduït per un historiador de l’art, Ramon Gasulla i per la guia i historiadora de Celler Modernista de l’Espluga de Francolí, Gemma Vila. S’acompanyarà amb un de tast de vi i la presentació del vi, de la DO Conca de Barberà. 

Les places són limitades i cal reserva prèvia trucant al 977 871 432. L’acte serà dilluns 19 d’abril a les 19h a la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola. A més, els clubs de lectura infantil, juvenil i adult també participarà en el cicle amb les lectures de ‘La verema: en Cisco de can Garnatxa i els raïms misteriosos’, ‘El raïm inquiet’ i ‘Terra aspriva’ també maridat o bé amb most o amb vi