L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà ha publicat a internet 1.549 unitats documentals del fons del Districte Notarial de Montblanc que sumen aproximadament 40.000 pàgines que corresponen al període comprés entre el 1276 i el 1912. Entre els documents s’inclouen arxius de l’Espluga de Francolí, Montblanc, Santa Coloma de Queralt i Sarral.

És un dels fons més consultats de l’Arxiu Comarcal i conté actes i contractes, en forma d’escriptura pública, amb autorització del notari. Aquests tipus de fons contenen gran varietat d’informació i esdevenen una de les principals fonts per a la recerca històrica, ja que disposen de garantia d’autenticitat.

De fet, fins fa ben poc, únicament eren consultables a internet els índexs dels documents notarials del segle XIX de les notaries de Montblanc i l’Espluga de Francolí. Ara com ara, tot i no estar disponible en Xarxa tot el fons, sí que és visible una part representativa de tot aquest fons.

Els documents es poden trobar en el seu format online al portal Arxius en Línia de la Generalitat de Catalunya.