El ritme de vacunació millora a la comarca després d’haver reprès l’ús d’AstraZeneca i l’arribada de 642 vacunes de Pfizer aquesta setmana. Actualment, l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc treballa per acabar de vacunar als majors de 80 anys i aquesta mateixa setmana a Montblanc ja es comencen a administrar les primeres dosis a la franja compresa entre 70 i 79 anys.

En el cas dels majors de 80, encara s’estan executant actuacions a l’Espluga de Francolí, Vimbodí i Poblet, Sarral i altres municipis de menys densitat dels voltants. Un cop acabada aquesta actuació i segons la disposició de vacunes que tingui el centre s’ampliaria la franja d’edat a la resta de la comarca.

Actualment, més de 3.000 persones ja han rebut la primera dosi de la vacuna, gràcies a un augment en el ritme de la vacunació a causa d’una remesa de Pfizer molt superior a les rebudes anteriorment. A més, fa setmanes que s’ha iniciat la vacunació en espais de gran format com Sant Francesc en el cas de Montblanc o l’antic institut a l’Espluga de Francolí.