Ja es pot trobar en format digital el llibre ‘Relats confinats’ on es recull un total de deu contes escrits pels veïns i veïnes de fins a set pobles de la comarca durant els mesos de confinament domiciliari. Una iniciativa amb la qual es va voler fer més amè el confinament domiciliari que es va viure l’any passat.

La iniciativa va néixer a Sarral on veïns i veïnes van començar a escriure el seu propi relat. A partir d’aquí, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà va estendre la proposta a la resta de municipis de la comarca, dels quals s’hi van adherir l’Espluga de Francolí, Montblanc, les Piles, Pira, Santa Coloma de Queralt i Vilaverd i entitats com el Casal de l’Espluga de Francolí i l’Associació de joves Queractiu.

El resultat ha sigut aquest recull de contes. Cada municipi participant ha seguit un procés de redacció diferent: des de convocar un concurs d’escriptura, fins a elaborar una redacció conjunta i plural d’un mateix conte. L’artista colomina, Laia Roca Trullols, ha captat l’essència dels relats amb les seves il·lustracions adaptades a la temàtica de cada relat.

El llibre es pot descarregar de manera digital des del portal del Servei de Publicacions de la URV.