Imatge de Bombers de la Generalitat de l’actuació a Barberà de la Conca

Aquest dilluns 5 d’abril va ser necessari l’actuació dels Bombers de la Generalitat en tres ocasions, arribant a activar cinc dotacions per dos petits incendis i el rescat d’un ciclista. Dues d’aquestes actuacions van ser a Vallfogona de Riucorb i l’altra a Barberà de la Conca.

El primer avís es va rebre quasi a les 11 del matí, provinent de Vallfogona de Riucorb on s’havia cremat un contenidor d’escombraires a prop del balneari. Va ser necessària únicament una dotació de Bombers per controlar la crema.

Dues hores més tard, concretament al migdia, els efectius es van desplaçar de nou al terme de Vallfogona de Riucorb després de rebre l’avís d’un ciclista que s’havia accidentat al camí dels Ametllers i que patia un fort cop al cap. A la zona s’hi van desplaçar un helicòpter del SEM, una ambulància, i es va activar el dispositiu de rescats de Bombers, amb un helicòpter que finalment no va ser necessari, ja que l’equip mèdic va poder arribar a la zona sense complicacions.

Una petita crema descontrolada a Barberà de la Conca

Després, a un quart de 6 de la tarda, els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís d’un incendi de vegetació agrícola de poca magnitud al marge del camí entre Barberà de la Conca i Montblanc. S’hi van desplaçar dues dotacions, una d’elles de l’Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF) que hi van treballar amb eines manuals per assegurar el control del perímetre.