La gossera municipal de l’Espluga de Francolí torna a estar activa un any i mig després que quedés destruïda a causa de la riuada de l’octubre de 2019. Una actuació que ha realitzat la Brigada Municipal i que s’utilitzarà per acollir els gossos perduts durant les primeres hores després de la seva trobada.

La instal·lació està formada per tres gosseres separades i un espai per cada gos equipat amb aigua potable i llum, però encara resta a l’espera d’alguns arranjaments com una tanca perimetral a l’exterior i un sistema per subministrar aigua automàticament, tot junt tindrà un cost aproximat de 3.000 euros.

Una construcció ubicada en uns terrenys municipals pròxims a la Font Major i que va ser desplaçat a aquesta zona a inicis de 2019 fruit de les queixes veïnals pel soroll que produïen els animals a l’antiga gossera, col·locada enmig de la urbanització del casal. Ara doncs, dos anys després de la seva creació, s’ha recuperat aquest equipament municipal per donar llar als gossos abandonats durant les primeres hores mentre es gestiona la situació de cada animal.

https://twitter.com/ajtlespluga/status/1379337021093785600