El col·lectiu d’artistes ‘La Caixa de Vidre’, encarregats del projecte ‘Només d’Anada’, que fa mesos que és dur a terme al municipi, ha efectuat la seva última acció, amb un itinerari expressiu pels carrers de l’Espluga de Francolí durant aquest diumenge. Un centenar de persones han pogut gaudir de les diferents accions que s’han realitzat com espectacles de dansa, concerts de música o morals pel centre de l’Espluga, entre d’altres.

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla han posat punt i final al projecte que s’emmarcava en l’exposició Només d’Anada de Piero Sacchetto amb un itinerari expressiu pels carrers del municipi amb l’objectiu de reflexionar sobre el fenomen de la migració a través de l’expressió artística. Des de la regidoria d’Educació es valora molt positivament el projecte i asseguren que continuaran treballant amb el Pla Educatiu d’Entorn i aquest tipus de projectes.

ÀUDIO: Anna Garcia, regidora d’Educació, explica que continuaran treballant

Per fer-ho possible s’ha treballat conjuntament amb el grup de joves Implica’t de l’institut Joan Amigó i el grup del centre de menors de Barberà de la Conca. L’itinerari expressiu ha ofert el resultat dels tallers que s’han fet amb aquests joves i també s’han mostrat diferents propostes artístiques realitzades per l’Escola Municipal de Música de l’Espluga de Francolí, l’escola de Dansa del Casal de l’Espluga de Francolí i el Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola. Els visitants també han pogut gaudir de dues peces de microteatre relacionades amb la temàtica migratòria.

La jornada ha acabat amb l’obra de teatre ‘El regust d’un record’ de la companyia La Fal·lera, aquest diumenge a les 7 de la tarda, al teatre del Casal. Aquest espectacle de teatre ha inclòs també fragments de dansa i moviment. L’obra ha girat entorn de la pèrdua de la memòria i, en conseqüència, de l’identitat.

IMATGES EVA BONET