Imatge d’arxiu del barranc de Castellfollit (Imatge: Pep Morató)

La via per accedir amb vehicle privat a la vall de Castellfollit s’han hagut de tancar durant els últims tres dies de les vacances de Setmana Santa, després que s’hagin omplert els aparcaments oficials.

Entres dos quarts de dotze del matí i la 1 del migdia dels tres dies hi havia el 100% d’ocupació permesa en els 9 aparcaments del barranc de Castellfollit al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet. El dispositiu que es posa en pràctica a Poblet està coordinat per la direcció del paratge i els Mossos d’Esquadra que controlaven l’accés amb la carretera T-700 que connecta Poblet amb l’entrada al barranc de Castellfollit.

En total hi ha una setantena d’aparcaments en tota la vall, això significa que durant el dia passen pel barranc de Castellfollit més de 350 persones. Segons ha pogut saber l’EFMR, durant aquests últims tres dies han passat vora 1.000 persones. El 90% dels visitants volien realitzar l’itinerari micològic del PNIN. Segons expliquen des del Paratge el dia amb més afluència de gent va ser el divendres.