El Festival Danseu continua la seva expansió, ara amb una nova extensió: La residència artística. Una proposta amb la qual es vol atreure a artistes que necessitin un lloc on desenvolupar la seva creativitat i idees i conviure amb la natura per donar veu al seu pròxim projecte.

Des del passat mes de setembre el festival compta amb una residència, que sumat a l’estudi que ja tenien a Les Piles, es converteix en una proposta ideal per molts artistes i companyies emergents que necessiten un lloc on treballar i descansar alhora, lluny de les grans ciutats.

ÀUDIO: El director del Danseu, Pau Estrem, parla d’aquesta nova iniciativa

Com a primera acció d’aquesta nova proposta, fa unes setmanes ja es va allotjar a Les Piles la companyia emergent de Marina Mascarell, amb la intenció de conèixer entre ells, ja que venien de 12 països diferents, i començar un treball d’investigació per un nou projecte dedicat a la comunitat i la convivència.

Activitats compartides amb el municipi

Les residències que passin per Les Piles, hauran de compartir, a canvi, activitats al municipi, és a dir, el Festival proposa que per setmana que l’artista o companyia resideixi al municipi organitzi almenys una activitat que sigui inclusiva pel poble, ja sigui un assaig obert, classes de dansa, cinefòrum…

ÀUDIO: Pau Estrem aposta perquè els artistes comparteixin activitats amb el municipi

La iniciativa està tenint molt d’èxit i ja compta amb molts artistes interessats a realitzar una residència. De moment, la casa ja està completa pels pròxims mesos de l’any per diferents artistes i companyies.