El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar, aquest dimecres, la modificació del pla de sanejament del consistori. L’objectiu era poder convertir les pòlisses de crèdit de curt termini a llarg termini. A la pràctica, és convertir la pòlissa en un crèdit a cinc anys que també es pot amortitzar. Es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de Junts per Montblanc i el PSC. 

El regidor d’hisenda, Cesc Viñas va afirmar que aquesta modificació «ens permetrà convertir de curt a llarg termini dues pòlisses, mecanisme que fins ara no estava permès. També demanarem un petit crèdit de 100.000 euros per pagar despeses i així millorar la tresoreria de l’Ajuntament».

Marc Vinya, portaveu de Junts, es va mostrar crític amb l’allargament del pla de sanejament fins a l’any 2026, perquè «la situació financera afectarà el proper consistori, ja que anirà més enllà de l’any 2023». Davant aquesta afirmació, Pep Andreu contestava que el 2023 «la situació econòmica de l’ajuntament serà molt millor de què hi havia quan hi vam entrar». 

A més, del pla de sanejament, el ple també va aprovar per unanimitat el conveni entre l’Ajuntament de Montblanc i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà per la gestió i administració de la xarxa de comunicacions. Segons el regidor de comunicació, Cesc Viñas, aquest conveni “buscar millorar els serveis informàtics i aprofitar la proximitat dels edificis del Consell Comarcal i l’Ajuntament per ser més eficients”. 

El Ple també va aprovar amb el suport de les tres formacions polítiques de l’Ajuntament, el text refós del Pla Especial de protecció de les cabanes de pedra seca Montblanc. Amb aquest Pla es revalora l’arquitectura popular de les cabanes de pedra seca, molts presents a Montblanc, especialment a la partida de Can Magra. Segons confirmava l’alcalde, Josep Andreu, malgrat les importants obres al túnel de Lilla “cap cabana de pedra seca s’ha vist afectada per la intervenció de foment”. 

Casa Sugrañes, motiu de polèmica

Finalment, en el torn de precs i preguntes el regidor socialista, Juanma Cabello, va preguntar sobre la situació de la Casa Sugrañes ubicada a la muralla de Santa Tecla. Josep Andreu, ha afirmat que amb aquesta casa hi ha una important problemàtica urbanística, ja que segons l’ordenament es troba en zona verda, per la qual cosa no es pot donar llicència d’obres ni d’activitats.

Aquest pregunta va evidenciar també discrepàncies al mateix equip de govern, ja que el regidor Oriol Pallissó es va mostrar partidari d’intentar trobar una solució. Després d’una llarga discussió, tots els grups van acordar crear una comissió específica per trobar una possible solució a la problemàtica de la casa. L’alcalde, però, ja va avançar que ho veu «gairebé impossible».